Tredje gången gillt för Existentiell Litteraturfestival

2023-04-17
Existentiell litteraturfestival arrangerades för första gången 2019. Visionen var redan då att genom litteratur skapa en inspirerade och tankeväckande mötesplats med existentiella frågor i fokus. I år genomförs festivalen för tredje gången och arrangörerna Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen gläds åt att så många högaktuella författare medverkar. Håkan Nesser, Ia Genberg, Göran Greider, Tove Folkesson, Patrik Lundberg, Björn Wiman, Joel Halldorf, Nina Hemmingsson, Antje Jackelén med flera är redan nu med i programmet.

Vi är glada över att för tredje gången kunna ordna Existentiell litteraturfestival. Det börjar nu kännas som en tradition! Med många starka författarnamn och spännande samtalsteman blir detta en festival där vi tillsammans får reflektera över vår samtid och våra egna livsfrågor med hjälp av spännande och aktuell litteratur, säger Dan-Erik Sahlberg, programchef på Sigtunastiftelsen och en av festivalens projektledare.

Det här är ett sammanhang där vi lyfter de eviga frågorna – de om födelse och död, förlust och försoning. Vi hoppas självklart att det även detta år blir en litteraturfestival med kvalitet, djup och relevans – både för publiken och de medverkande, säger Kristin Windolf, domkyrkokomminister och projektledare för festivalen. 

Existentiell litteraturfestival arrangeras av Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen i samverkan med Stadsbiblioteket i Uppsala. Årets festival äger rum i Uppsala lördag 28 augusti. Söndagens högmässa i domkyrkan 29 augusti genomförs i samverkan med Existentiell litteraturfestival, en mässa med inslag av litterära texter från medverkande författare.
Hela programmet presenteras på www.existentielllitteraturfestival.se. under våren.

För mer information eller pressackreditering vänligen kontakta:

Sofia af Geijerstam, kommunikationschef Sigtunastiftelsen
sofia.af.geijerstam@sigtunastiftelsen.se 073 593 55 68