Biljetterna släppta till Existentiell Litteraturfestival 2023

Nu har biljetterna släppts till Existentiell Litteraturfestival 2023. Arrangörerna gläds över att så många högaktuella författare medverkar och hoppas att festivalen precis som tidigare år blir slutsåld. Festivalen äger rum i Uppsala domkyrka den 26 augusti.

–  Med många starka författarnamn och spännande samtalsteman blir detta en festival där vi tillsammans får reflektera över vår samtid och våra egna livsfrågor med hjälp av spännande och aktuell litteratur, säger Dan-Erik Sahlberg, programchef på Sigtunastiftelsen och en av festivalens projektledare.

– Vi hoppas självklart att det även detta år blir en litteraturfestival med kvalitet, djup och relevans – både för publiken och de medverkande, säger Kristin Windolf, domkyrkokomminister och projektledare för festivalen. 

Existentiell Litteraturfestival arrangerades för första gången 2019. Visionen var redan då att genom litteratur skapa en inspirerade och tankeväckande mötesplats med existentiella frågor i fokus. I år genomförs festivalen för tredje gången och arrangörerna Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen gläds åt att så många högaktuella författare medverkar. Festivalens deltagare får i år bland annat möta Håkan Nesser, Ia Genberg, Göran Greider, Tove Folkesson, Patrik Lundberg, Hanna Sahlberg, Björn Wiman, Joel Halldorf, Nina Hemmingsson, Antje Jackelén, Judith Kiros och Steinar Opstad.

Existentiell Litteraturfestival arrangeras av Uppsala domkyrka och Sigtunastiftelsen i samverkan med Stadsbiblioteket i Uppsala. Årets festival äger rum i Uppsala lördag 26 augusti. Söndagens högmässa i domkyrkan 27 augusti genomförs i samverkan med Existentiell Litteraturfestival, en mässa med inslag av litterära texter från medverkande författare.